Gør det selv

Sådan opmåler du vinduer

Her får du en guide til opmåling af vinduer og døre. Husk at måle grundigt op, inden du bestiller dine nye vinduer og døre.
Målene på vinduer og døre bliver altid opgivet i udvendige karmmål. Det vil sige, at du altid måler op udefra, dog skal man altid være opmærksom på, hvordan det hele ser ud indenfor i huset.

Ved opmåling af vinduer og døre skal du måle bredden og højden af murhullet, og herefter skal du trække 25mm fra i både bredden og højden, da der skal være plads til fuge og luft.

Husk at måle flere steder, da hullet kan være skævt. Fugen skal være mindst 10mm og gerne 13mm. Ved opmåling af vinduer og døre skal du være opmærksom på eventuelle buer i murværket samt stålbjælker under vinduet, da det kan få indflydelse på fugen.

Er du i tvivl om opmåling af vinduer og døre, så ring til os. Eller en lokal håndværker til at hjælpe.

Vær opmærksom på følgende:

  • Du skal måle murhullets størrelse 3 forskellige steder i bredden og 3 forskellige steder i højden for at sikre sig, at hullet ikke er skævt. Er det skævt, skal du bare være opmærksom på, hvor meget fuge der evt. skal være.
  • Husk at trække 25 mm fra murhullets mål i både bredden og højden. Når du har gjort det, har du vinduets eller dørens karmmål med plads til fuge og luft.
  • Skal du skifte flere vinduer ud i en ældre ejendom, er det ikke nok at tage mål af ét vindue, selvom de alle tilsyneladende er ens. Det er de ikke altid. Mål derfor alle vinduer op.
  • Kan vinduet åbne for tagudhænget?
  • Er der plads til friskluftventilen i sidekarmen, så den ikke dækkes af et lysningspanel, fliser eller lignende?
  • Hvordan passer det nye vindue med f.eks. højden på bordpladen?
  • Hvordan passer bundstykket i den nye dør med gulvhøjden inde og ude?

Da det er meget vigtig, at man monterer vinduer og døre helt korrekt, har vi valgt ikke at skrive en hel side fyldt med tekst og forklaringer. I stedet vil vi linke jer til de bedste film der findes på nettet, og som forklarer alt om emnet.

Sådan monterer du vinduer

Da det er meget vigtig, at man monterer vinduer og døre helt korrekt, har vi valgt ikke at skrive en hel side fyldt med tekst og forklaringer. I stedet vil vi linke jer til de bedste film der findes på nettet, og som forklarer alt om emnet.

Sådan fuger du vinduer

Tekst

Trustpilot stjerner: 9,3 ud af 10

"Kundernes mening betyder alt"

Vores kunders erfaringer og respons betyder alt for os! Både ris og ros gør, at vi hele tiden kan udvikle os til det bedre! Læs her, hvad andres oplevelser ved at handle vinduer og døre igennem Q-vinduer har været.

Skal vi kontakte dig?

Frank Lynge
Indehaver

“Har du spørgsmål, eller ønsker du et uforpligtende tilbud? Så sidder jeg klar, og vil hjertens gerne hjælpe dig”

+45 29 71 45 27

info@q-vinduer.dk

Frank Lynge
Indehaver

Har du spørgsmål, eller ønsker du et uforpligtende tilbud? Så sidder jeg klar, og vil hjertens gerne hjælpe dig!